Project Description

The original Bodega Bay School had been devastated by the elements and pests in this coastal environment and, accordingly, existed a relatively short time for a California school.  AXIA Architects shepherded a process that allowed use of the school during condemnation proceedings and construction of the new school.  The district wanted a school design that meet their educational program and budget, resisted the elements and fit into the fabric of the small coastal community.  AXIA developed a design that was very residential in scale and style, tending toward the traditional cottages typical of homes in the neighborhood.  The classrooms were oriented around a central community space with a large south facing window wall.  Available sunlight is absorbed by the exposed radiant heated concrete slab.

OTHER PROJECTS